Uttalande från Utrikesdepartementet

Uttalande av utrikesminister Ann Linde

Publicerad

Den grekiska regeringen har nyligen beslutat att direktflyg från Sverige till Grekland inte kommer att tillåtas till och med den 15 juli. Beslutet är beklagligt. Detta skapar både osäkerhet och oro för resenärer som planerat att resa från Sverige till Grekland i sommar. UD kommer att hålla löpande kontakt med grekiska ministerier och myndigheter. Svenska turister kan behöva överväga lämpligheten av resor till Grekland under sommaren. Den som reser bör vidta ordentliga förberedelser och hålla sig informerad. Resenärer uppmanas hålla tät kontakt med sina resebolag och se över sitt försäkringsskydd. Man bör också ladda ner appen UD Resklar, och kontinuerligt uppdatera sig genom ambassaden i Atens reseinformation på hemsidan Sweden Abroad.