Kazakstan

I november år 2010 öppnade Sverige en ambassad i Kazakstans huvudstad, Astana (nuvarande Nur-Sultan), som sedan oktober 2017 leds av ambassadör Mats Foyer. Ambassaden följer Kazakstans politiska, ekonomiska och sociala utveckling samt främjar svenska näringslivsintressen i landet. Sedan 2013 har Kazakstan en ambassad i Stockholm som leds av ambassadör Dastan Jeleukenov.

Kazakstan är ett av de så kallade Topp 26 länderna och är därmed prioriterat för regeringens handels- och investeringsfrämjande. Ett antal svenska företag, främst inom telekommunikations- och verkstadsindustrin, men även i kosmetikabranschen, är väletablerade i Kazakstan. 

President Nursultan Nazarbajev besökte Sverige 2004, vilket följdes av ett besök av dåvarande vice statminister Bosse Ringholm i Kazakstan 2006. På senare år har besöksutbytet mellan Sverige och Kazakstan ökat. År 2013 besökte Kazakstans utrikesminister Erlan Idrissov Sverige.  Under 2015 besökte såväl vice utrikesminister Aleksei Volkov som förste vice utrikesminister, tillika Expo 2017-kommissionären, Rapil Zhoshybaev Sverige. Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht besökte Kazakstan i oktober 2016. Under 2017 besökte statssekreterare Oscar Stenström Kazakstan och Sverige fick besök av viceminister för investering och utveckling, Yerlan Khairov.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 20 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida