Peter Eriksson

Peter Eriksson, Bostads- och digitaliserings­minister

Minister för internationellt utvecklingssamarbete

Utrikesdepartementet

”Världen står inför stora utmaningar. Vi ser en försvagad demokrati globalt sett, samtidigt som klimatförändringarna blir alltmer akuta och fattigdomen tycks bita sig fast i delar av Afrika. Sveriges bistånd ska stärka demokratin och bidra till att utveckla en mer hållbar och fredlig värld."

Aktuellt från Peter Eriksson

  • Svenskt bistånd till Tanzania ses över

    Idag beslutade regeringen att Sida ska ta fram underlag till en ny strategi för utvecklingssamarbetet med Tanzania. Anvisningarna har ett starkt fokus på demokrati och mänskliga rättigheter. Det ska bli tydligt hur de områden som Sverige ger bistånd till bidrar till att stärka demokratin, dess institutioner och försvarare, rättsstatens principer och öka mänskliga rättigheter i Tanzania.

  • Peter Eriksson håller tal när årets barnrättshjälte utses

    Foto: Sofia Nahringbauer / Regeringskansliet

    Idag torsdag 9 maj håller Peter Eriksson, minister för internationellt utvecklingssamarbete tal vid priscermonin för World’s Children’s Prize Foundation i Mariefred, där årets barnrättshjälte prisas.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 468 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida