Hans Dahlgren

Hans Dahlgren, EU-minister

EU-minister

Statsrådsberedningen

"Sverige ska ha en aktiv roll i den Europeiska unionen. I en tid då vi har många gemensamma utmaningar och när ett land till och med väljer att lämna EU, så vill vi se mer gränsöverskridande samarbete. För fler och bättre jobb, för en ambitiös klimatpolitik och för trygghet och säkerhet för alla som bor här."

Aktuellt från Hans Dahlgren

 • Intensivt arbete inför toppmöte i Bryssel

  EU-minister Hans Dahglren framför en svensk flagga och EU-flaggan.
  Hans Dahlgren: "Det är viktigt att de pengar som EU ska låna upp förmedlas i form av lån och inte bidrag. På så sätt tror vi att stödet kommer att bli mer effektivt och så undviker man att tvinga kommande generationer att stå för återbetalningen i form av ännu högre EU-avgifter." Foto: Andreas Enbuske/Regeringskansliet

  Nu börjar en vecka med intensiva förhandlingar i EU. På onsdag har EU-ministrarna videomöte och på fredag och lördag träffas EU:s ledare på ett extrainsatt möte i Bryssel. Det blir det första fysiska toppmötet sedan i februari. På agendan står kommissionens senaste förslag till EU:s långtidsbudget för åren 2021-2027 och EU:s återhämtningsplan. EU-minister Hans Dahlgren ger sin syn på läget inför de fortsatta förhandlingarna.

 • Elever frågade ut EU-minister Hans Dahlgren och Europaparlamentariker

  Hans Dahlgren i ett klassrum
  EU-minister Hans Dahlgren vill öka elevers kunskap om och delaktighet i EU-frågor. Här på besök i Skaraborg, tidigare i år innan coronavirusets utbrott. Foto: Andreas Enbuske/Regeringskansliet

  Idag, fredag den 5 juni, deltog EU-minister Hans Dahlgren i en webbsänd frågestund tillsammans med elever runt om i Sverige. Eleverna ställde frågor till EU-ministern och Europaparlamentarikerna Abir Al-Sahlani (C), Erik Bergkvist (S) och Jörgen Warborn (M). För att ta reda på hur svenska elever och studenter ser på dagens EU, inledde EU-minister Hans Dahlgren i början av året ett antal resor till skolor, högskolor och universitet runt om i Sverige. Med anledning av coronaviruset och covid-19 fortsätter resan nu i digital form.

Innehåll från Hans Dahlgren

Prenumerera

Totalt 87 träffar.