Hans Dahlgren

Hans Dahlgren, EU-minister

EU-minister

Statsrådsberedningen

"Sverige ska ha en aktiv roll i den Europeiska unionen. I en tid då vi har många gemensamma utmaningar och när ett land till och med väljer att lämna EU, så vill vi se mer gränsöverskridande samarbete. För fler och bättre jobb, för en ambitiös klimatpolitik och för trygghet och säkerhet för alla som bor här."

Aktuellt från Hans Dahlgren

 • Brexit och rättsstatsdialog på EU-ministermöte

  EU-minister Hans Dahlgren intervjuas av journalister efter möte i Luxemburg.
  EU-minister Hans Dahlgren representerade Sverige på mötet i Luxemburg 13 oktober. Foto: Sveriges EU-representation

  Förhandlingarna om den framtida relationen med Storbritannien och den årliga dialogen om rättsstatens principer var två av frågorna som EU-minister Hans Dahlgren diskuterade med sina kollegor när de träffades i Luxemburg 13 oktober. EU-ministrarna förberedde även det kommande mötet i Europeiska rådet.

 • EU-ministern frågades ut av gymnasieelever i Trollhättan

  Hans Dahlgren står inomhus tillsammans med elever.
  EU-minister Hans Dahlgren i samband med ett skolbesök under EU-resan tidigare i år. Foto: Andreas Enbuske/Regeringskansliet

  Under hösten fortsätter Hans Dahlgren sin EU-resa för att möta ungdomar runt om i Sverige. Onsdag den 7 oktober genomförde EU-ministern ett digitalt besök på Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan. Frågestunden handlade om Sveriges arbete i EU och arrangerades i samarbete med Europaparlamentets kontor i Sverige. Du kan se frågestunden i efterhand på Europaparlamentets Facebooksida (se länk nedan).

Innehåll från Hans Dahlgren

Prenumerera

Totalt 97 träffar.