Hans Dahlgren

Hans Dahlgren, EU-minister

EU-minister

Statsrådsberedningen

"Sverige ska ha en aktiv roll i den Europeiska unionen. I en tid då vi har många gemensamma utmaningar och när ett land till och med väljer att lämna EU, så vill vi se mer gränsöverskridande samarbete. För fler och bättre jobb, för en ambitiös klimatpolitik och för trygghet och säkerhet för alla som bor här."

Aktuellt från Hans Dahlgren

 • EU-ministrar diskuterar EU:s långtidsbudget inför budgettoppmöte

  Hans Dahlgren och Tytti Tuppurainen
  EU-minister Hans Dahlgren i samtal med Finlands EU-minister Tytti Tuppurainen. På allmänna rådets möte 17 februari ska de diskutera EU:s kommande långtidsbudget med EU-kollegorna. Foto: Europeiska unionens råd

  När EU-minister Hans Dahlgren träffar sina kollegor från EU:s medlemsländer 17 februari ska de diskutera ett förslag om EU:s långtidsbudget för perioden 2021–2027. Diskussionen är en förberedelse inför det extrainsatta toppmötet om EU:s långtidsbudget 20 februari.

 • EU-ministern och utrikeshandelsministern om att Storbritannien lämnar EU

  Hans Dahlgren och Anna Hallberg står mittemot varandra inomhus.
  EU-minister Hans Dahlgren och utrikeshandelsminister Anna Hallberg. Foto; Ninni Andersson/Regeringskansliet

  Storbritannien lämnade EU den 1 februari 2020. Vad händer nu och vad innebär övergångsperioden som tagit vid den 1 februari? Hur kommer den framtida relationen med EU och Storbritannien att se ut? EU-minister Hans Dahlgren och utrikeshandelsminister Anna Hallberg berättar mer.

Innehåll från Hans Dahlgren

Prenumerera

Totalt 70 träffar.