Amanda Linds möten angående nya coronavirusets effekter

Publicerad

Kultur- och demokrati­minister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind har haft flera samtal angående effekter av det nya coronaviruset.

 • Amanda Lind sitter vid ett bord i ett konferensrum och talar med aktörer inom begravningsverksamheten.

  Amanda Lind, kultur- och demokratiminister med ansvar för idrottsfrågor, mötte aktörer inom begravningsverksamheten den 24 april i syfte att föra dialog om krisberedskap och eventuella extra insatser.

  Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

 • Amanda Lind sitter vid ett bord och tittar mot en skärm.

  Amanda Lind deltog i Unescos digitala kulturministermöte för att tillsammans med övriga medlemsstater identifiera behov och politiska åtgärder i syfte att minska det nya coronavirusets effekter, på kort och lång sikt.

  Foto: Eva Rehbinder/Regeringskansliet

 • Amanda Lind sitter och talar med ett tio-tal personer vid ett konferensbord.

  – Det råder inga tvivel om att coronavirusets spridning har lett till en svår situation för många och att läget på många håll är akut, sa Amanda Lind om mötet med museer och scenkonstinstitutioner med statlig finansiering.

  Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

 • Amanda Lind sitter vid ett bord i ett konferensrum och talar med deltagare på mötet.

  Kultur- och demokrati­minister samt ­minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind i samtal med det civila samhället angående effekter av det nya coronaviruset.

  Foto: Regeringskansliet

 • Ardalan Shekarabi, Amanda Lind och Eva Nordmark sitter vid ett konferensbord och talar med mötesdeltagarna.

  Kulturminister Amanda Lind, arbetsmarknadsminister Eva Nordmark och socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi i möte med kulturbranschen angående coronavirusets effekter.

  Foto: Regeringskansliet.

Samtal med idrottsrörelsen om begränsningar för stora deltagarevenemang

Onsdagen den 26 augusti genomförde Amanda Lind, kultur- och demokratiminister med ansvar för idrottsfrågor, ett dialogmöte om stora deltagarevenemang med företrädare för Riksidrottsförbundet och representanter för ett antal specialidrottsförbund.

Artikel: Samtal med idrottsrörelsen om begränsningar för stora deltagarevenemang

Samtal med delar av civilsamhället med anledning av det nya coronaviruset

Fredagen den 24 april genomförde Amanda Lind, kultur- och demokratiminister med ansvar för idrottsfrågor, ett dialogmöte med ett antal civilsamhällesorganisationer. Syftet var att få en bild av hur olika verksamheter påverkas av den rådande situationen och hur befintliga stödåtgärder motsvarar civilsamhällets behov.

Artikel: Samtal med delar av civilsamhället med anledning av det nya coronaviruset

Amanda Lind bjöd in regionerna till samtal med anledning av coronavirusets påverkan på kulturen i hela landet

Med anledning av det nya coronaviruset höll kultur- och demokratiminister Amanda Lind den 28 april ett möte med ansvariga kulturpolitiker från samtliga regioner, om regionernas kultur- och fritidsverksamheter i dessa tider. Syftet var bland annat att lyssna in och hålla sig uppdaterad om det rådande läget i regionerna.

Pressmeddelande: Amanda Lind bjöd in regionerna till samtal med anledning av coronavirusets påverkan på kulturen i hela landet

Samtal om begravningsfrågor med anledning av det nya coronaviruset

Den 24 april höll Amanda Lind, kultur- och demokratiminister med ansvar för idrottsfrågor, ett möte med aktörer inom begravningsverksamheten. Syftet med mötet var en dialog om krisberedskap och eventuella extra insatser.

Artikel: Samtal om begravningsfrågor med anledning av det nya coronaviruset

Covid-19 på agendan när Unescos kulturministrar möttes digitalt

Den 22 april hölls en videokonferens med Unescos kulturministrar för att utbyta erfarenheter kring hur covid-19 drabbat kultursektorn och vilka lösningar man föreslagit för att dämpa de negativa effekterna. Syftet var att identifiera behov och politiska åtgärder för att kunna minska det nya coronavirusets effekter både på kort och lång sikt.

Artikel: Covid-19 på agendan när Unescos kulturministrar möttes digitalt

EU:s idrottsministrar diskuterar det nya coronavirusets påverkan på idrott

Det nya coronaviruset har stor påverkan på idrotten. Den 21 april samlades EU:s idrottsministrar i ett videomöte för att diskutera det nya coronavirusets inverkan för medlemsländerna.

Artikel: EU:s idrottsministrar diskuterar det nya coronavirusets påverkan på idrott

Samtal med museer och scenkonstinstitutioner med statlig finansiering med anledning av det nya coronaviruset

Den 17 april höll Amanda Lind, kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna, ett möte med museer och scenkonstinstitutioner med statlig finansiering med anledning av det nya coronaviruset. Syftet med mötet var att regeringen skulle få en tydligare lägesbild av virusspridningens konsekvenser för aktörerna idag och på längre sikt.

Artikel: Samtal med museer och scenkonstinstitutioner med statlig finansiering med anledning av det nya coronaviruset

Amanda Lind deltar på videomöte med EU:s kulturministrar

Den 8 april höll EU:s kulturministrar ett informellt möte via videolänk. På mötet utbytte ministrarna erfarenheter om det nya coronavirusets effekter på kultur- och medieområdet.

Artikel: Amanda Lind deltar på videomöte med EU:s kulturministrar

Möte med religiösa samfund med anledning av det nya coronavirusets spridning

Med anledning av det nya coronaviruset träffade statsminister Stefan Löfven och kultur- och demokratiminister Amanda Lind den 27 mars ledare för religiösa samfund.

Pressmeddelande: Möte med religiösa samfund med anledning av det nya coronavirusets spridning

Samtal med mediebranschen med anledning av det nya coronaviruset

Den 25 mars höll Amanda Lind, kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna, ett möte med ett flertal större aktörer från mediebranschen med anledning av det nya coronaviruset. Syftet med mötet var att regeringen skulle få en tydligare lägesbild av virusspridningens konsekvenser för nyhetsmedierna idag och på längre sikt.

Pressmeddelande: Samtal med mediebranschen med anledning av det nya coronaviruset

Samtal med det civila samhället angående effekter av det nya coronaviruset

Den 18 mars bjöd Amanda Lind, kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna in ett flertal organisationer från det civila samhället för att diskutera deras frågor och utmaningar med anledning av det nya coronaviruset. Syftet med mötet var att ge organisationerna en möjlighet att ge sin bild av nuläget och för regeringen att lyssna in vilka insatser de gör, frågor de får och vad de upplever behöver göras för det fortsatta arbetet.

Samtal med det civila samhället angående effekter av det nya coronaviruset

Möte med kulturbranschen angående coronavirusets effekter

Den 16 mars träffade kulturminister Amanda Lind, arbetsmarknadsminister Eva Nordmark och socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi ett antal berörda kulturorganisationer och fackliga organisationer för att diskutera coronavirusets effekter på kulturbranschen.

Artikel: Möte med kulturbranschen angående coronavirusets effekter

 

 

För kulturaktörer, civila samhället och idrott med anledning av covid-19

Här finns samlad information om de åtgärder som regeringen har vidtagit för kulturaktörer, civila samhället och idrott med anledning av covid-19.

Regeringens arbete med anledning av nya coronaviruset