Åsa Lindhagen

Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation

Jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation

Arbetsmarknadsdepartementet

"Vi kan aldrig acceptera att människor inte har makten över sina egna liv. Regeringen jobbar för ökad jämställdhet på alla nivåer, att stärka barns rättigheter, att bekämpa våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck. Vi står tydligt upp för alla människors lika värde."

Aktuellt från Åsa Lindhagen

 • Jämställdhetsministern lyfter samtyckeslagen på toppmöte om flickors och kvinnors rättigheter

  • Jämställdhetsminstern talar från FN:S generalförsamling.

   –Jämställdhet är en grundläggande fråga om mänskliga rättigheter, demokrati och social rättvisa. Kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv, säger Åsa Lindhagen i sitt tal från FN:s generalförsamling.

   Foto: Nicole Goufas

  • Fem kvinnor står på en scen och håller i affisher.

   –När det finns krafter som försöker omintetgöra landvinningarna inom jämställdhet är det viktigt att vi med gemensamma krafter kan agera för att fortsätta göra framsteg, säger Åsa Lindhagen. Här tillsammans med de nordiska ministrarna för jämställdhet.

   Foto: Pontus Höök

  • Porträttbild av Åsa Lindhagen

   –Sveriges feministiska regering säkerställer att jämställdhetsperspektivet genomsyrar alla politiska beslut på alla nivåer, såväl nationellt som internationellt, säger Åsa Lindhagen.

   Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

  • Ministrar står runt ett bord. Åsa Lindhagen undertecknar ett papper.

   Åsa Lindhagen och de nordiska ministrarna för jämställdhet undertecknar en deklaration för Agenda 2030 som överlämnas till direktören för UN Women, Phumzile Mlambo.

   Foto: Pontus Hook

  Åsa Lindhagen leder Sveriges delegation vid FN:s kvinnokommissions 63:e möte, CSW, i New York 11 - 22 mars. Årets tema sociala trygghetssystem ska belysa globala utmaningar om jämställdhet.

 • Feministisk politik ska göra skillnad i människors liv och vardag

  Porträttbild av statsminister och jämställdhetsministern
  –Jämställdhet är en rättvisefråga. Vi ser ojämställdheten som råder mellan kvinnor och män som ett samhällsproblem. Och där kan politiken skapa förändringar, säger statsminister Stefan Löfven och jämställdhetsminister Åsa Lindhagen. Foto: Ninni Andersson/ Regeringskansliet

  Sedan den 21 januari 2019 har Sverige en ny feministisk regering. – Med vår politik ska vi bygga ett samhälle där alla människor har samma värde, samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter och där kön inte begränsar någon, säger statsminister Stefan Löfven och jämställdhetsminister Åsa Lindhagen.

 • ”Stolt över att Sverige är ett av världens mest jämställda länder – men det finns mycket kvar att göra”

  I dag, den 8 mars, uppmärksammas internationella kvinnodagen. Hör jämställdhetsminister Åsa Lindhagen berätta om regeringens politik för ett mer jämställt samhälle.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 36 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida