Arbetsmarknads­­departementet

Arbetsmarknadsdepartementet ansvarar för frågor och ärenden som rör arbetsmarknad, arbetsrätt och arbetsmiljö. Departementet ansvarar också för arbetet för ökad jämställdhet mellan kvinnor och män och mänskliga rättigheter på nationell nivå. Dessutom ansvarar departementet för arbetet för integration, mot segregation, rasism och diskriminering samt för att stärka hbtq-personers och barns rättigheter.

Aktuellt från Arbetsmarknadsdepartementet

  • Åtgärder för fler i arbete

    I budgetpropositionen för 2020 presenterar regeringen ett paket för att fler ska komma i arbete. Totalt föreslås nästan 1,3 miljarder kronor för att fler ska rustas för arbete, bättre integration, en fortsättning av utbyggnaden av kunskapslyftet och en aktiv näringspolitik. Förslagen bygger på en överenskommelse mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna.

  • Arbetsmarknads­departementets statsråd

    Eva Nordmark, arbetsmarknadsminister och departementschef och Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation.
    Eva Nordmark, arbetsmarknadsminister och departementschef och Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation. Foto: Regeringskansliet.

    I dag lämnade statsminister Stefan Löfven regeringsförklaringen till riksdagen och presenterade nya statsråd i regeringen. Eva Nordmark är ny arbetsmarknadsminister och departementschef. Åsa Lindhagen är fortsatt jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation.

Innehåll från Arbetsmarknadsdepartementet

Prenumerera

Totalt 1753 träffar.