Sveriges EU-representation söker IT-samordnare

Publicerad

Sveriges EU-representation
Sveriges EU-representation ligger vid Square de Meeûs i Bryssel. Foto: Sveriges EU-representation

Din arbetsdag. EU:s morgondag.

Målet för EU-representationens verksamhet är att vara ett effektivt instrument för regeringen på EU-arenan. För att uppnå detta mål behövs det kompetenta och engagerade medarbetare inom alla enheter.

Vi söker just nu en medarbetare för representationens administrativa enhet som samordnare av vårt IT-arbete. Tjänsten innebär ansvar för representationens IT-utrustning exempelvis mobila enheter, skrivare, kameraövervakning och säkerhetssystem, utrustning i konferensrum och hörsal. I tjänsten ingår även att vara en stödfunktion till användare i IT-frågor.

Rollen som IT-samordnare innebär att vara en länk mellan Regeringskansliet och EU-representationen i IT-frågor. Implementering av nya IT-miljöer och utrustning är en del av arbetsuppgifterna samt kompetenshöjande insatser hos personalen.

I tjänsten ingår ett nära samarbete med representationens grupp för säkerhet och samband. I tjänsten ingår även ansvar för larmberedskap.

Läs mer om Sveriges EU-representation i Bryssel 

Din bakgrund

Du har datavetenskaplig utbildning på högskolenivå eller annan utbildning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet. Vi söker dig med erfarenhet av arbete inom IT. Erfarenhet av arbete med IT från Regeringskansliet eller annan myndighet är meriterande och likaså erfarenhet av arbete med IT-support/helpdesk. Du har en fördjupad kunskap i Officepaketet och kan utrycka dig obehindrat på svenska och engelska. Det är meriterande om du har kunskap om VBA-programmering och makron samt kunskap inom nätverk som VLAN och VPN.

Dina egenskaper

Vi söker dig som gör ditt allra bästa för att leverera lösningar och som behåller lugnet i pressade situationer. Du är tillmötesgående och gillar att ge service. Vidare tar du initiativ och uppnår resultat och du kommer gärna med tankar kring nya angreppssätt. Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du behöver du tycka om och vara bra på att samarbeta med andra.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid från och med september 2020. Visstidsanställning kan diskuteras om det är att föredra.
Tjänsteresor till Luxemburg och Strasbourg ingår i tjänsten.
Säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas då tjänsten är säkerhetsklassad. Svenskt medborgarskap är ett krav.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta IT-samordnare Lars Jonsson på
+32 (0)2 289 56 69.
Du är även välkommen att kontakta HR-handläggare Johanna Nylander om anställningsvillkor och information om Bryssel
på +32(0)2 289 56 63. 
Facklig kontaktperson, Anna-Charlotta Eriksson, nås på
+32 (0)2 289 57 64.

Välkommen med din ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som du önskar åberopa via e-post till representationen.bryssel-ansokan@gov.se
senast den 17 maj 2020.

Ange diarienummer UM2020/14540/BRYR i din ansökan.

EU-representationen är Sveriges största utlandsmyndighet beläget i Bryssel. Verksamheten syftar till att utifrån regeringens prioriteringar och målsättningar förbereda, driva och vinna gehör för svenska ståndpunkter i EU-arbetet.