Rättsväsendet

Rättsväsendet omfattar de institutioner som ansvarar för rättssäkerhet och rättstrygghet i Sverige, det vill säga polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det innebär att förebygga och bekämpa brottslig verksamhet, utreda brott, verkställa påföljder samt ge stöd till brottsoffer.

Aktuellt om rättsväsendet

Angrepp mot blåljusverksamhet ska bekämpas

Idag besökte statsminister Stefan Löfven, justitieminister Morgan Johansson, inrikesminister Mikael Damberg och rikspolischefen Anders Thornberg polisutbildningen på Södertörns högskola för att träffa polisstudenter och lärare. En pressträff hölls vid besöket.

Förstärkning av Kriminalvården

Kriminalvården har för närvarande mycket hög beläggning och får i vårändringsbudgeten 2019 extra tillskott för att kunna upprätthålla säkerheten i verksamheten. Pengar skjuts också till för att Kriminalvården ska kunna upprätthålla en väl fungerande transportverksamhet. Sammanlagt får Kriminalvården 335 miljoner kronor 2019.

Stärkt ordning och säkerhet i domstol

Regeringen har beslutat en proposition med flera förslag som syftar till att domstolarna ska vara trygga och säkra miljöer för alla som vistas i deras lokaler. Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 juli 2019.

Förstärkta återfallsförebyggande åtgärder vid villkorlig frigivning

Regeringen har överlämnat en proposition till riksdagen med förslag som ger Kriminalvården fler möjligheter att besluta om kontroll- och stödåtgärder mot de som friges villkorligt från ett fängelsestraff. Bland annat ska villkorligt frigivna kunna bevakas med fotboja.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 2228 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida