Nationella innovationsrådet

Innovationsrådets uppgift är att med innovation bidra med lösningar på de stora samhällsutmaningarna och verka för ett långsiktigt konkurrenskraftigt och hållbart Sverige. Innovationsrådet har en rådgivande funktion och tillför nya perspektiv på frågor av betydelse för innovationspolitiken. Statsminister Stefan Löfven är ordförande i Innovationsrådet.

Innovationsrådet arbetar framför allt med att förbättra förutsättningar för det svenska innovationssystemet och samhällets förmåga att möta utmaningar med innovation.

Aktuellt om Innovationsrådet

  • Möt Innovationsrådets nya ledamöter

    Möt Hans Westlund, professor i urbana och regionala studier vid KTH samt professor i entreprenörskap vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping .

  • Den forskningspolitiska propositionen och regeringens strategiska samverkansprogram diskuterades på innovationsrådets möte

    Matilda Ernkrans står och pratar med Stefan Löfven och Jean-Eric Paquet.
    Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, och statsminister Stefan Löfven deltog på mötet, där Jean-Eric Paquet från Generaldirektoratet för Forskning och innovation inom EU-kommissionen inledningstalade. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

    Den 25 november ledde statsminister Stefan Löfven mötet med Nationella innovationsrådet. Rådet diskuterade den kommande forskningspolitiska propositionen och regeringens strategiska samverkansprogram. Generaldirektör Jean-Eric Paquet vid EU-kommissionens generaldirektorat för forskning och innovation inledningstalade på mötet och gav ett EU-perspektiv på Sveriges roll som forsknings- och innovationsnation.

Innehåll om Innovationsrådet

Prenumerera

Totalt 97 träffar.