Nationella innovationsrådet

Innovationsrådets uppgift är att med innovation bidra med lösningar på de stora samhällsutmaningarna och verka för ett långsiktigt konkurrenskraftigt och hållbart Sverige. Innovationsrådet har en rådgivande funktion och tillför nya perspektiv på frågor av betydelse för innovationspolitiken. Statsminister Stefan Löfven är ordförande i Innovationsrådet.

Innovationsrådet arbetar framför allt med att förbättra förutsättningar för det svenska innovationssystemet och samhällets förmåga att möta utmaningar med innovation.

Aktuellt om Innovationsrådet

 • Regeringens fyra samverkansprogram

  Näringsminister Ibrahim Baylan
  Näringsminister Ibrahim Baylan. Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

  Den 25 juli presenterade näringsminister Ibrahim Baylan regeringens fyra samverkansprogram för mandatperioden 2019–2022 för att ytterligare stärka samverkan mellan näringsliv, akademi och regering. Nationella innovationsrådet arbetar nära samverkansprogrammen och har varit drivande i att ta fram de fyra områdena näringslivets digitala strukturomvandling, hälsa och life science, näringslivets klimatomställning samt kompetensförsörjning och livslångt lärande.

 • Nystart för Nationella innovationsrådet

  Statsminister Stefan Löfven pratar med flera ledamöter.
  Statsminister Stefan Löfven i samtal med flera ledamöter. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

  Nu startar arbetet med innovationsrådet för denna mandatperiod med nya externa ledamöter. Statsministern är ordförande i rådet där också statsråden Isabella Lövin, Magdalena Andersson, Ibrahim Baylan och Matilda Ernkrans ingår

 • Innovationsrådet fortsätter sitt arbete

  Informationsmaterialets omslag
  I broschyren beskrivs innovationsrådets syfte, verksamhet, viktiga frågor och arbetssätt under 2015—2018. Illustration: Regeringskansliet

  Enligt regeringsförklaringen den 21 januari 2019 kommer Nationella innovationsrådet att fortsätta sitt arbete. För mer information om verksamheten under föregående mandatperiod hänvisas till broschyren om innovationsrådets verksamhet för åren 2015 – 2018.

Följ Innovationsrådet på Twitter

Innehåll om Innovationsrådet

Prenumerera

Totalt 82 träffar.