Brexit - Storbritanniens utträde ur EU

Den 29 mars 2017 ansökte britterna om utträde ur EU. Storbritannien förväntas lämna EU senast den 1 februari 2020.

Här beskrivs hur regeringen och Regeringskansliet arbetar med brexitprocessen, förberedelserna för utträdet och förhandlingen om den framtida relationen. Du kan bland annat läsa om vad utträdesavtalet skulle innebära och vad som händer under den efterföljande övergångsperioden. Här intill hittar du också information om regeringens förberedelser inför ett eventuellt avtalslöst utträde samt viktiga länkar till brexitinformation för medborgare och näringsliv.

Britain + exit = Brexit

Stefan Löfven framför mikrofoner och journalister.
Statsminister Stefan Löfven svarar på frågor från journalister i samband med möte i Europeiska rådet. Foto: Europeiska unionen

Om läget i brexitprocessen – information och pressträffar

Regeringen bedömer löpande utvecklingen av brexitprocessen. Här hittar du information om regeringens senaste bedömning av läget.

EU-minister Hans Dahlgren och finansminister Magdalena Andersson vid en pressträff.
EU-minister Hans Dahlgren och finansminister Magdalena Andersson vid en pressträff om regeringens förberedelser för brexit. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Vad innebär ett utträde enligt avtalet?

Enligt den tidplan som gäller kommer Storbritannien att lämna EU vid midnatt mellan den 31 januari och den 1 februari 2020. Enligt utträdesavtalet inträder då en övergångsperiod under vilken det mesta i praktisk mening fortsätter som nu.

Paula Carvalho Olovsson samtalar med deltagare i ett möte.
Paula Carvalho Olovsson, statssekreterare hos EU-minister Hans Dahlgren. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

EU:s framtida relation med Storbritannien

När övergångsperioden efter utträdet löper ut i slutet av 2020 är det tänkt att den framtida relationen mellan EU och Storbritannien ska ta vid.

Innehåll om Brexit - Storbritanniens utträde ur Europeiska unionen

Prenumerera

Totalt 214 träffar.