Arbetsmarknad

Arbetsmarknadspolitiken syftar till att alla människor som kan ska ha möjlighet att delta i arbetslivet. Den syftar även till att skapa trygghet och underlätta omställning på arbetsmarknaden. Politikområdet handlar bland annat om insatser för unga i jobb, matchning av arbetssökande och lediga jobb, arbetsmarknadspolitiska program, arbetslöshetsförsäkringen och Europeiska socialfonden.

Ansvariga för arbetsmarknad

Ansvarigt statsråd

Eva Nordmark, arbetsmarknadsminister
Eva Nordmark Arbetsmarknads­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om arbetsmarknad

  • 280 miljoner avsätts för sommarjobb och jobb för unga

    Eva Nordmark står i en gångtunnel tillsammans med två ungdomar. Ungdomarna förbereder målning av gångtunneln.
    Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark träffade sommarjobbande ungdomar under ett verksamhetsbesök i Tyresö kommun i juni 2020. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

    I vårändringsbudgeten avsatte regeringen 180 miljoner kronor för att stärka kommunernas möjligheter att skapa sommarjobb för ungdomar. Nu tillför regeringen ytterligare 100 miljoner kronor för att kommunerna även ska kunna erbjuda unga jobb i höst.

  • Pressträff med anledning av utredningen om kommuners medverkan i den statliga arbetsmarknadspolitiken

    Fredagen den 26 juni hade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark en pressträff med anledning av överlämnandet av utredningen om kommuners medverkan i den statliga arbetsmarknadspolitiken. Se pressträffen i efterhand.

Innehåll om arbetsmarknad

Prenumerera

Totalt 1659 träffar.