Arbete mot segregation

Området handlar om att minska segregation genom att förbättra situationen i områden med socioekonomiska utmaningar och motverka strukturella orsaker till segregationen. Det handlar om att skapa jämlika och jämställda uppväxt- och levnadsvillkor samt goda livschanser för alla.

Ansvariga för arbete mot segregation

Ansvarigt statsråd

Åsa Lindhagen Jämställdhets­minister samt ­minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation

Ansvarigt departement

Aktuellt om arbete mot segregation

 • Verksamhetsbesök med fokus på arbetet mot segregation

  • Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen med Anders Kessling, direktör Delegationen mot Segregation.

   Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen med Anders Kessling, direktör Delegationen mot Segregation.

   Foto: Charlotte Hedlöf/Regeringskansliet.

  • Åsa Lindhagen och Anna Ekström tillsammans med Kulmiye Abdiaziz ansvarig för Älskade barn och Meeri Wasberg, kommunstyrelsens ordförande i Haninge.

   Åsa Lindhagen och Anna Ekström tillsammans med Kulmiye Abdiaziz, ansvarig för Älskade barn och Meeri Wasberg, kommunstyrelsens ordförande i Haninge.

   Foto: Charlotte Hedlöf/Regeringskansliet.

  • Amanda Lind tillsammans med Morgan Karlsson, verksamhetschef för Folkets hus och Deega Aden Mahamoud, ordförande ”Mitt i Fisksätra”.

   Amanda Lind tillsammans med Morgan Karlsson, verksamhetschef för Folkets hus och Deega Aden Mahamoud, ordförande ”Mitt i Fisksätra”.

   Foto: Charlotte Hedlöf/Regeringskansliet.

  • Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark tillsammans med Sira Jokinen Lisse och Zeinab Ahmed Abdullahi från Världens mammor.

   Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark tillsammans med Sira Jokinen Lisse och Zeinab Ahmed Abdullahi från Världens mammor.

   Viktor Pettersson/Regeringskansliet.

  Att skapa jämlika uppväxtvillkor och bryta segregationen är en prioriterad fråga för regeringen. Under hösten gör Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation, flera verksamhetsbesök tillsammans med olika ministerkollegor i områden med socioekonomiska utmaningar. Besöken syftar till att ta del av det arbete som görs för att skapa jämlika och jämställda uppväxt- och levnadsvillkor samt goda livschanser för alla.

 • Uppdrag till Statistiska centralbyrån att uppdatera och utveckla databasen Registerdata för integration

  Regeringen uppdrar åt Statistiska centralbyrån (SCB) att uppdatera och utveckla databasen Registerdata för integration.

Innehåll om arbete mot segregation

Prenumerera

Totalt 87 träffar.