Pressmeddelande från Socialdepartementet

Socialminister Lena Hallengren deltar på indiskt hälsomöte

Publicerad

Onsdagen den 23 september deltar socialminister Lena Hallengren på en digital konferens som arrangeras av Indiens National Health Authority (NHA). Hallengren deltar i en internationell panel med bland andra Christopher Elias, chef för Bill and Melinda Gates Foundations globala utvecklingsprogram, Dr Abhijit Banerjee, Nobelprisvinnare i ekonomi 2019 samt WHO:s generaldirektör Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Internationella panelen äger rum den 23 september mellan 16.00 – 17.30, på temat ”Moving towards UHC (Universal Health Care)”. Evenemanget anordnas med anledning av den tvååriga implementeringen av Indiens satsning Ayushman Bharat Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana (AB PM-JAY) för att uppnå en allmän hälso- och sjukvård för alla.
 
Panelen består av:

  •  Christopher Elias, President, Bill and Melinda Gates Foundation
  • Dr Abhijit Banerjee, Nobelprisvinnare i ekonomi 2019, professor vid MIT
  • Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, generaldirektör WHO
  • Harsh Vardhan, Indiens hälsominister
  • Lena Hallengren, Sveriges socialminister

Följ konferensen här: https://webcast.gov.in/mohfw/nha/

Presskontakt

Sofia Brändström
Pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-065 16 12
e-post till Sofia Brändström

Prenumerera på Socialdepartementets nyheter