Pressmeddelande från Miljödepartementet

Isabella Lövin sätter ut riktningen för regeringens klimatpolitik

Publicerad

Den 17 september talar Isabella Lövin vid Klimatseminariet i Östersund.

– När världens ekonomier startar upp på nytt behöver vi lösa två kriser samtidigt - coronakrisen och klimatkrisen. Jag kommer prata om hur klimatsmarta industrisatsningar skapar hållbara jobb och för Sverige ur krisen och in i framtiden, säger Isabella Lövin.

Den 17 september kommer Isabella Lövin även att hålla ett anförande för Klimatseminariet under rubriken Riktningen för regeringens klimatpolitik. Klimatseminariet samlar näringsliv, beslutsfattare, intresseorganisationer, studenter, och privatpersoner för att inspirera deltagarna till fortsatt arbete för en minskad klimatpåverkan. Seminariet arrangeras av Länsstyrelsen Jämtlands län, Region Jämtland Härjedalen, Östersunds kommun och Länsförsäkringar Jämtland. Övriga deltagare är bland andra Sven Hunhammar, måldirektör Trafikverket, Fredrick Federley, Europaparlamentariker och Johanna Frändén, journalist.

Presskontakt

Jakob Lundgren
Pressekreterare hos miljö- och klimatminister samt vice statsminister Isabella Lövin
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-206 08 92
e-post till Jakob Lundgren

Genvägar