Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Pressbrief efter möte i krishanteringsrådet

Publicerad

I dag, fredag den 15 maj, klockan 15.50 hålls en pressbrief efter krishanteringsrådets ordinarie möte. Var vänlig observera begränsningarna i antal personer som kan närvara.

Tid:
Plats: Regeringskansliet, Bella. Entré via Rödbodgatan 6, Stockholm

Föranmälan krävs och görs till presskommunikatören på Justitiedepartementet (se Presskontakt) senast kl. 15.00. Presslegitimation krävs. Max två personer från respektive redaktion kan närvara. Inpassering från kl. 15.20.

Under fredagseftermiddagen samlas krishanteringsrådet i syfte att diskutera pågående coronapandemi men också beredskapen för parallella kriser. Efter krishanteringsrådet samlar inrikesminister Mikael Damberg, Dan Eliasson, generaldirektör för MSB, Olivia Wigzell, generaldirektör för Socialstyrelsen, Lena Persson Herlitz, brigadgeneral vid Försvarsmakten samt Anders Thornberg, rikspolischef på en pressbrief. På pressbriefen kommer det att redogöras för hur beredskapen ser ut inför sommaren.

Presskontakt

Emma Kvennberg
Presskommunikatör, Justitiedepartementet
e-post till Emma Kvennberg
Natali Sial
Pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg
Telefon (växel) 08-405 10 00

Pressträffen webbsänds

Du kan följa pressträffen live eller se den i efterhand på regeringen.se eller på Regeringskansliets Youtubekanal.