Pressmeddelande från Finansdepartementet

Ny styrelse för Statens servicecenter

Publicerad

Regeringen har i dag beslutat om en ny styrelse för Statens servicecenter. Christina Lindenius, verkställande direktör för Svensk försäkring, blir ny ordförande. Nya ledamöter i styrelsen är även Vesna Jovic och Martin Valfridsson.

- Statens servicecenter har en viktig uppgift att effektivisera statsförvaltningen och utveckla den statliga närvaron och lokala servicen i hela landet. Den här styrelsen, med bred och gedigen kompetens från både offentlig och privat sektor kommer stärka den strategiska ledningen av myndigheten, säger civilminister Lena Micko.

Följande personer ingår därmed i styrelsen från och med 1 juni 2020 till och med 31 maj 2022:

  • Eva-Britt Gustafsson, före detta vd för Apoteksgruppen AB
  • Gunnar Karlson, före detta chef för den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten
  • Christina Lindenius, vd för Svensk försäkring
  • Vesna Jovic, socialpolitisk chef på Akademikerförbundet SSR
  • Åse Lagerqvist von Uthmann, ekonomidirektör vid Swedish Space Corporation
  • Martin Valfridsson, avdelningschef i Polismyndigheten

I styrelsen ingår även Thomas Pålsson, generaldirektör för Statens servicecenter.

Kort om de nya ledamöterna

Christina Lindenius är verkställande direktör för Svensk Försäkring och ordförande i styrelsen för Tredje AP-fonden. Hon har en bakgrund som finansråd vid Finansdepartementet och som generaldirektör för Premiepensionsmyndigheten. Hon har även varit riksbanksdirektör på Sveriges Riksbank. 

Vesna Jovic är socialpolitisk chef på Sveriges socionomers riksförbund. Hon har en bakgrund som verkställande direktör för Sveriges Kommuner och Regioner och kommundirektör i Huddinge.

Martin Valfridsson är chef för rikspolischefens kansli. Han har tidigare varit regeringens nationella samordnare för utsatta EU-medborgare, rättsråd vid Sveriges ständiga representation vid Europeiska unionen i Bryssel och statssekreterare i Justitiedepartementet.

Presskontakt

Jonas Lannering
Pressekreterare hos civilminister Lena Micko
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-0572336
e-post till Jonas Lannering