Pressmeddelande från Miljödepartementet

Isabella Lövin inledningstalar digitalt på Miljömålspriset 2020

Publicerad

Den 6 maj inledningstalar miljö- och klimatminister Isabella Lövin på utdelningen av årets miljömålspris. På grund av den rådande situationen med covid-19 kommer prisutdelningen att ske digitalt.

− Utan tydliga mål går det inte att ta ut en riktning. Miljömålen är stommen i svensk miljöpolitik. Men regeringen kan inte göra jobbet på marken. De nominerade till priset är några av alla de innovatörer och uthålliga kämpar som får saker att hända, därför är det så välförtjänt att de nu uppmärksammas på detta sätt, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin.

Det är Naturvårdsverket som instiftat Miljömålspriset för att uppmärksamma och belöna framgångsrikt arbete som bidrar till att nå Sveriges miljömål.

− Regeringens inställning är tydlig: Arbetet med miljömålen ska fortsätta. Det finns oerhört mycket kvar att göra. Med förnyad kraft behöver vi gå in en period av fortsatt och utvecklat arbete – och vi ska göra det tillsammans, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin.

Presskontakt

Jakob Lundgren
Pressekreterare hos miljö- och klimatminister samt vice statsminister Isabella Lövin
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-206 08 92
e-post till Jakob Lundgren
Anna Söderström
Pressekreterare hos miljö- och klimatminister samt vice statsminister Isabella Lövin
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-5875955
e-post till Anna Söderström

Om Miljömålspriset

Naturvårdsverket har instiftat Miljömålspriset för att uppmärksamma och belöna ambitiöst och framgångsrikt miljöarbete som bidrar till att nå Sveriges miljömål. Priset delades ut för första gången 2019, då miljömålen fyllde 20 år.

En jury bestående av representanter från näringsliv, akademi, civilsamhälle och offentlig sektor utser kandidaterna i varje kategori utifrån nomineringar. De tre priskategorierna är uthållighet och långsiktighet, mod och tempo samt årets inspiratör. Årets omgång av prisutdelningen sker digitalt och livesänds på Youtube.