Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Hans Dahlgren medverkar på Europadagen 2020

Publicerad

Den 8 maj uppmärksammar flera organisationer och myndigheter Europadagen. EU-minister Hans Dahlgren deltar i ett webbsänt seminarium och i en digital frågestund med elever runt om i Sverige.

På lördag den 9 maj infaller Europadagen 2020. I år påverkas arrangemangen av den pågående coronakrisen och i Sverige genomförs programmet därför helt digitalt redan den 8 maj i form av tre webbsända seminarier.

Sveriges EU-minister Hans Dahlgren deltar tillsammans med Ylva Johansson, Cecilia Malmström och Margot Wallström i seminariet "EU, coronakrisen och framåtblick".

Göran von Sydow, Sieps, modererar samtalet som sänds i SVT Forum med start kl. 12.00 och på EU-kommissionens webbplats och facebooksida från 13.30.

EU-resan bland skolor fortsätter digitalt
Tidigare i år träffade EU-ministern ungdomar och studenter runt om i Sverige för att höra om deras syn på EU och vilka frågor de tycker är viktigt att EU arbetar med. Nu fortsätter EU-resan till skolor, högskolor och universitet digitalt. Fredagen den 8 maj deltar Hans Dahlgren i två digitala samtal där elever från 17 olika högstadie- och gymnasieskolor får möjlighet att ställa frågor till EU-ministern.

Den webbsända frågestunden arrangeras av Europaparlamentets kontor i Sverige och kommer att direktsändas på deras facebooksida mellan kl. 12.00-12.45 och 13.00-13.45.

Presskontakt

Andreas Enbuske
Pressekreterare hos EU-minister Hans Dahlgren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-130 58 86
e-post till Andreas Enbuske