Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Eva Nordmark besöker intensivutbildning inom skogsindustrin

Publicerad

Onsdagen den 22 april kommer arbetsmarknadsminister Eva Nordmark att besöka Beredskapslyftets intensivutbildning för arbete inom skogsindustrin. Intensivutbildningen är riktad mot nyanlända och unga med funktionsvariationer.

Beredskapslyftet är ett initiativ som arbetar med att snabbutbilda varslad och permitterad personal till arbete inom områden som är i särskilt behov av hjälp med anledning av coronakrisen. De första tre satsningarna inom Beredskapslyften har snabbutbildat personer för att kunna komma i arbete inom skola, vård och omsorg.

Varje år planteras det över 300 miljoner plantor i svenska skogar. Men på grund av in- och utreseförbud runtom i Europa saknas personalresurser för att plantera skogsplantor i Sverige. Nu startar Beredskapslyftet en utbildningsinsats för nyanlända och unga med funktionsvariationer för arbete inom skogen.

Eva Nordmark kommer att besöka Beredskapslyftets skogsutbildning i Tenntorp i Nacka. Besöket sker mellan klockan 10:30-11:30. Media är välkomna att delta. Vid besöket finns möjlighet för media att tala med deltagare i programmet samt fototillfälle finns.

Anmäl deltagande till pressekreterare Jennie Zetterström.

Presskontakt

Jennie Zetterström
Pressekreterare hos arbetsmarknadsminister Eva Nordmark
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-053 92 70
e-post till Jennie Zetterström