Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Åsa Lindhagen har digitalt möte med Barnrättsdelegationen

Publicerad

Idag måndag 23 mars samlar jämställdhetsminister Åsa Lindhagen Barnrättsdelegation för att ta del av organisationernas tankar om barns och ungas situation och risk för ökad utsatthet på grund av det nya coronaviruset.

För mer information och intervjuförfrågningar kontakta Nicole Goufas, pressekreterare hos jämställdhetsministern.

Barnrättsdelegationen

Barnrättsdelegationen består av representanter från civilsamhällesorganisationer som arbetar med barnets rättigheter samt Barnombudsmannen. Delegationen inrättades av regeringen 2016 som forum för dialog mellan regeringen och civilsamhällesorganisationer i Sverige som arbetar med barnets rättigheter nationellt och internationellt.

Barnrättsdelegationen består av representanter från Stiftelsen Allmänna Barnhuset, Barnombudsmannen, Barnrättsbyrån, Bris, ECPAT, Friends, Global Child Forum, LSU (Sveriges Ungdomsorganisationer), Maskrosbarn, Nätverket för barnkonventionen, PLAN Sverige, Riksförbundet för rörelsehindrade barn och unga, Rädda Barnen, Rädda Barnens ungdomsförbund, SOS barnbyar, Synskadades riksförbund, UNICEF Sverige och World Childhood Foundation.

Presskontakt

Nicole Goufas
Pressekreterare hos jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation Åsa Lindhagen
Telefon 08-405 10 00
Mobil 073-08 57 588
e-post till Nicole Goufas