Pressmeddelande från Socialdepartementet

Ardalan Shekarabi besöker Helsingfors med fokus på pensioner

Publicerad

Den 9–11 mars besöker socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi Finland. Syftet med resan är att utbyta erfarenheter kring hållbara pensioner och ingående ta del av det finländska pensionssystemets struktur.

– Regeringen arbetar just nu med att höja pensionerna för vanliga löntagare som arbetat ett helt arbetsliv. I det fortsatta arbetet med att förbättra pensionssystemet är det naturligt att lära sig av andra välfärdsländer, säger socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi.

Shekarabi kommer bland annat att diskutera pensions- och sjukförsäkringsfrågor med Finlands fackförbunds centralorganisation FFC samt Pensionärsförbundens intresseorganisation PIO RF. Han kommer också att träffa riksdagens social- och hälsoutskott samt besöka FPA Folkpensionsanstalten, Finlands Näringsliv och Pensionsskyddscentralen.

Statsrådet kommer även att ha bilaterala möten med social- och hälsovårdsminister Aino-Kaisa Pekonen samt inrikesminister Maria Ohisalo.

Tid för media kommer att finnas under de tre dagarna i Helsingfors. För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta pressekreterare Viktor Nyberg.

Presskontakt

Viktor Nyberg
Pressekreterare hos socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-051 03 71
e-post till Viktor Nyberg

Prenumerera på Socialdepartementets nyheter