Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsminister Stefan Löfven till OECD-konferens i Paris

Publicerad

Tisdag den 4 februari besöker statsminister Stefan Löfven organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD) i Paris för att delta i en konferens om Global Deal, en global satsning för social dialog och bättre villkor på arbetsmarknaden.

Global Deal initierades av Stefan Löfven och lanserades tillsammans med OECD och Internationella arbetsorganisationen (ILO) hösten 2016. Vid årsskiftet 2018-2019 tog OECD över arbetet från Sverige och blev värdorganisation för verksamheten tillsammans med ILO.

Global Deal är ett globalt partnerskap för anständiga arbetsvillkor och inkluderande tillväxt som samlar cirka 100 regeringar, privatsektoraktörer, fackföreningar och andra organisationer med målet att gemensamt möta utmaningarna på arbetsmarknaden och göra det möjligt för alla människor att dra nytta av globaliseringen.

Partnerskapets fokus är att belysa nyttan och potentialen med social dialog som ett sätt att verka för anständiga arbetsvillkor, fler och bättre jobb, ökad produktivitet, och i förlängningen ökad jämlikhet och en mer inkluderande tillväxt.

Statsministern kommer under sitt besök även ha bilaterala samtal med OECD:s generalsekreterare José Ángel Gurría och ILO:s generalsekreterare Guy Ryder.

Presskontakt

Gösta Brunnander
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-544 28 66
e-post till Gösta Brunnander