Pressmeddelande från Socialdepartementet

Lena Hallengren talar vid Fadimedagarna

Publicerad

Onsdag den 22 januari står socialministern som huvudtalare vid en internationell konferens i riksdagen. Konferensen uppmärksammar årsdagen av mordet på Fahime Sahindal och kampen mot hedersrelaterat våld och förtryck.

– Vi måste varje dag kämpa emot hedersförtrycket, och stärka människors rätt att själva fatta de stora besluten i livet. Så hedrar vi bäst minnet av Fadime, Pela och alla andra som fallit offer för hedersvåld, säger socialminister Lena Hallengren.

Under januari månad organiseras Fadimedagarna 2020 över hela Sverige av riksorganisationen GAPF (Glöm aldrig Pela och Fadime), tillsammans med ett stort antal stödorganisationer. Den 21 januari 2020 är det arton år sedan Fadime Sahindal, tjugosex år gammal, mördades av sin far.

Lena Hallengren håller sitt anförande klockan 13.00. För mer information, kontakta pressekreterare Jasmina Sofic.

Presskontakt

Jasmina Sofic
Pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-085 72 64
e-post till Jasmina Sofic

Prenumerera på Socialdepartementets nyheter