Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Eva Nordmark deltar i OECD-ministermöte om migration och integration

Publicerad

Fredagen den 17 januari kommer arbetsmarknadsminister Eva Nordmark att delta i ett OECD-ministermöte i Paris. Under mötet kommer ministrarna att diskutera migrations- och integrationsfrågor.

Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling OECD, arrangerar ett ministermöte i Paris den 17 januari under rubriken ”Making Migration and Integration Policies Future Ready”. Under ministermötet deltar ministrar som arbetar med migration- och integrationsfrågor från både OECD-medlemsländer och från icke medlemsländer. Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark som deltar i mötet kommer bland annat att lyfta fram vikten av att förbättra nyanlända kvinnors etablering på arbetsmarknaden.

I samband med ministermötet i Paris arrangerar även OECD ett policy forum den 16 januari. Temat för forumet är “Building a Whole-of-Society Approach to Emerging Migration and Integration Challenges”. Under forumet kommer arbetsmarknadsminister Eva Nordmark att delta i flera sessioner, och bland annat framföra vikten av att samarbeta med arbetsmarknadens parter.

Presskontakt

Gabriel Dahlander
Pressekreterare hos arbetsmarknadsminister Eva Nordmark
Telefon (växel) 08-405 10 00