Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Amanda Lind besöker Västerås för att prata om livemusikens villkor

Publicerad

Den 22 januari besöker kulturminister Amanda Lind Västerås för att prata om livemusikens villkor i Sverige, under Sweden Live.

Sweden Live är ett årligt evenemang för livemusik, där Sveriges ledande turnébolag under några dagar träffar musikarrangörer och samarbetspartners. I år hålls det i Västerås, mellan den 21-22 januari. Kulturminister Amanda Lind kommer att besöka arrangemanget och delta i ett samtal om livemusikens villkor med moderator Kristoffer Triumf från Värvet.

– Musik spelar en viktig roll för både människors liv och för det samhälle vi lever i. En stad med livemusik är en levande stad. Jag ser därför verkligen fram emot att besöka Sweden live och diskutera livemusikens villkor, säger kulturminister Amanda Lind.

För intervjuer med kulturminister Amanda Lind i samband med besöket, kontakta pressekreterare Josefin Sasse.

Bakgrund
Regeringen avsatte i budgetpropositionen för 2018 115 miljoner kronor fr.o.m. 2018 för en bred satsning på att förbättra förutsättningarna för den fria konsten. Dessa medel har bland annat gått till att förstärka stödet till musikarrangörer runt om i landet.

I regleringsbreven för 2020 gav regeringen flera myndigheter uppdrag att stärka villkoren för professionellt verksamma konstnärer och kulturskapare. Bland annat fick Statens kulturråd i uppdrag att kartlägga och analysera arrangörsledens förutsättningar och se över hur regionerna arbetar med kulturskapares villkor. En sammanställning av regeringens satsning på stärkta villkor för kulturskapare i regleringsbreven finns i artikeln: Regeringen stärker villkoren för professionellt verksamma konstnärer och kulturskapare.

 

Presskontakt

Josefin Sasse
Pressekreterare hos kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-077 94 69
e-post till Josefin Sasse

Sweden live

Sweden Live genomförs för tionde året i rad. Sweden Live arrangeras av branschorganisationen Svensk Live, samt ett antal musikarrangörer.