Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Samtal om reformeringen av Arbetsförmedlingen

Publicerad

Denna vecka kommer rundabordssamtal hållas på Arbetsmarknadsdepartementet med anledning av reformeringsarbetet av Arbetsförmedlingen. I samtalen deltar representanter för bland annat arbetsmarknadens parter och representanter för funktionshinderrörelsen.

Samtal mellan arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, statssekreterare Roger Mörtvik och representanter för arbetsmarknadens parter.
Samtal mellan arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, statssekreterare Roger Mörtvik och representanter för arbetsmarknadens parter. Foto: Regeringskansliet

Rundabordssamtalen hålls med anledning av reformeringsarbetet av Arbetsförmedlingen och det första mötet skedde igår tisdag då arbetsmarknadsminister Eva Nordmark och statssekreterare Roger Mörtvik träffade arbetsmarknadens parter. Imorgon torsdag den 5 december kommer arbetsmarknadsministern och statssekreteraren att träffa representanter från funktionshinderrörelsen för rundabordssamtal.

Vid tisdagens rundabordssamtal deltog representanter från LO, Unionen, Svenskt Näringsliv, Akademikerförbundet SSR, Almega SACO, ST, Kommunal, Sveriges Kommuner och Regioner och TCO.

I de rundabordssamtal som arbetsmarknadsminister Eva Nordmark och statssekreterare Roger Mörtvik kommer att hålla imorgon torsdag med representanter från funktionshinderrörelsen och idéburen sektor, deltar representanter från Lika Unika, Funktionsrätt Sverige, SKOOPI, Famna och Coompanion.

– Det är avgörande att vi lyssnar in synpunkter från berörda aktörer i arbetet inför reformeringen av Arbetsförmedlingen. Från gårdagens samtal fick vi många konstruktiva medskick och jag ser fram emot fler viktiga inspel under samtalet i morgon, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark.

Kontakt

Gabriel Dahlander
Pressekreterare hos arbetsmarknadsminister Eva Nordmark
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-029 51 10
e-post till Gabriel Dahlander