Pressmeddelande från Miljödepartementet

Isabella Lövin deltar under FN:s klimatmöte COP 25 i Madrid

Publicerad

Idag inleds den andra veckan av FN:s klimatmöte COP 25 i Madrid. Under den andra veckan börjar mötets högnivådel med förhandlingar på ministernivå. Då ska länderna bland annat besluta om de sista delarna av Parisavtalets regelbok. Sverige representeras av miljö- och klimatminister Isabella Lövin.

-  Vetenskapen är mer än tydlig - vi måste se till att de globala utsläppen börjar minska nu. Vi har ingen tid att förlora. Jag är orolig för att bokföringsreglerna under Parisavtalet om hur vi räknar utsläppsminskningar vid internationellt samarbete blir otydliga, och att vi kommer att se utsläppsminskningar bara på papper och inte i verkligheten. Därför kommer jag fokusera på att vi ska få robusta och transparenta regler för detta, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin. 

Klimatmötet COP 25 i Madrid pågår 2-13 december i Madrid Spanien. På mötet ska länderna bland annat besluta om de sista delarna av Parisavtalets regelbok. Den styr hur länderna ska planera, kommunicera, genomföra och rapportera sina nationella klimatplaner samt hur arbetet ska följas upp.

Presskontakt

Jakob Lundgren
Pressekreterare hos miljö- och klimatminister samt vice statsminister Isabella Lövin
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-206 08 92
e-post till Jakob Lundgren