Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Åsa Lindhagen deltar i konferens om arbetet mot rasism

Publicerad

Torsdagen den 5 december deltar Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation, i en konferens om arbetet mot rasism för offentliganställda som anordnas av Forum för levande historia.

Konferensen syftar till att ge grundläggande kunskap om rasism och exempel på det arbete som utförs i offentlig sektor för att förebygga och motverka rasism. Under konferensen kommer representanter från myndigheter och kommuner att dela med sig av lärdomar och erfarenheter från sitt arbete mot rasism.

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen, som ansvarar för arbetet mot rasism i regeringen, deltar i konferensen för att prata om regeringens ambitioner på området.

– Rasismen är ett samhällsgift som inte har någon plats i Sverige. För regeringen är det viktigt att arbetet med den nationella planen mot rasism ska fortsätta. Vi behöver ta krafttag så att ingen människa ska behöva utsättas för rasism i vårt samhälle, säger jämställdhetsminister Åsa Lindhagen.

Vid frågor, kontakta Nicole Goufas, pressekreterare till Åsa Lindhagen.

Presskontakt

Nicole Goufas
Pressekreterare hos jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation Åsa Lindhagen
Telefon 08-405 10 00
Mobil 073-08 57 588
e-post till Nicole Goufas