Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsminister Stefan Löfven besöker Kiev 4 december

Publicerad

Den 4 december besöker statsminister Stefan Löfven Kiev för överläggningar med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj och premiärminister Oleksyj Hontjaruk. Statsministern träffar även representanter från det ukrainska civilsamhället och alumner från svenskstödda Kyiv School of Economics.

Samtalen i samband med besöket kommer behandla den ryska aggressionen mot östra Ukraina och Rysslands annektering av Krim, Ukrainas reformagenda och det svenska reformstödet, handelsrelaterade frågor samt relationen mellan EU och Ukraina.

Sverige bidrar med runt 240 miljoner kronor årligen i stöd till Ukrainas fortsatta reformer. Fokus ligger bland annat på demokrati och god samhällsstyrning, mänskliga rättigheter, jämställdhet, miljö och energieffektivitet. Reformerna syftar även till implementeringen av associeringsavtalet mellan EU och Ukraina.

För mer detaljer om programmet och frågor om ackreditering, kontakta pressekreterare Maria Soläng.

Presskontakt

Maria Soläng
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Mobil 072-206 19 47
e-post till Maria Soläng