Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Rymdsamarbetets potential på agendan när Matilda Ernkrans deltar i konkurrenskraftsrådets möte i Bryssel

Publicerad

I morgon, fredag den 29 november, deltar Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, i EU:s ministerråd för konkurrenskraft i Bryssel. På dagordningen står bland annat frågor om rymd- och forskningsfrågor.

Matilda Ernkrans företräder Sverige när EU-länderna möts i Bryssel för att fatta beslut som handlar om forskning och rymdsamarbete. Ministrarna förväntas bland annat ta ställning till ett förslag om rymdlösningar för ett hållbart Arktis och debattera om hur EU:s rymdverksamhet kan främja en hållbar rymdekonomi.

– Förslaget om rymdlösningar för ett hållbart Arktis är i linje med den svenska Arktisstrategins prioriteringar inom bland annat klimat och miljö, säger Matilda Ernkrans.

Presskontakt

Amanda Borg
Pressekreterare hos minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00