Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Eva Nordmark och Åsa Lindhagen deltar vid ministermöte i Luxemburg

Publicerad

Under torsdagen den 24 oktober kommer jämställdhetsminister Åsa Lindhagen och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark att delta vid ministerrådsmötet EPSCO i Luxemburg.

EPSCO, ministerrådet för sysselsättning, socialpolitik, hälso- och sjukvård kommer under mötet i Luxemburg bland annat att diskutera arbetet mot diskriminering i EU. Syfte med diskussionen under mötet är att hitta möjliga vägar framåt i arbetet mot bakgrund av det fortsatt låsta läget i förhandlingen om förslaget till ett likabehandlingsdirektiv.

Internationella arbetsorganisationen ILO antog den 21 juni 2019 vid sin internationella arbetskonferens i Genève, hundraårsdeklarationen för framtidens arbetsliv. Det finska ordförandeskapet avser vid rådsmötet att EPSCO ska anta rådsslutsatser om ILO:s hundraårsdeklaration om framtidens arbete.

Presskontakt

Nicole Goufas
Pressekreterare hos jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation Åsa Lindhagen
Telefon 08-405 10 00
Mobil 073-08 57 588
e-post till Nicole Goufas
Gabriel Dahlander
Pressekreterare hos arbetsmarknadsminister Eva Nordmark
Telefon (växel) 08-405 10 00