Pressmeddelande från Infrastrukturdepartementet

Tomas Eneroth deltar i ICAOS generalförsamling i Montreal

Publicerad

Världens länder träffas i Kanada inom ramen för FNs internationella luftfartsorgan, ICAO. Infrastrukturminister Tomas Eneroth som deltar den 24-25 september, kommer bland annat att hålla ett tal om behovet av att minska flygets klimatpåverkan, vikten av att flyget ställer om och behovet av effektiva styrmedel för flyget.

På tisdag sammanträder generalförsamlingen för FNs internationella flygfartsorgan, ICAO. Det är ICAOs 40:e generalförsamling. På dagordningen står bland annat val av nya representanter till ICAOS råd, policydiskussioner och för Sveriges del är generalförsamlingen ett tillfälle för regeringen att visa att Sverige tar ledartröjan i flygets klimatomställning. En punkt som också återfinns i Januariavtalet.  

Tomas Eneroth håller tal i generalförsamlingen den 24 september strax efter kl 17.00 lokal tid. Han finns därefter tillgänglig för kommentarer.

Presskontakt

Karin Boman Röding
Pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth och pressamordnare på Infrastrukturdepartementet
Telefon (växel) 08-405 10 00