Pressmeddelande från Infrastrukturdepartementet

Trafikverket får uppdrag att bereda stöd till icke statliga flygplatser i Norrland

Publicerad

Regeringen har beslutat att ge Trafikverket i uppdrag att bereda, pröva och fatta beslut om utbetalning av stöd till icke statliga flygplatser i Norrland. Stödet betalas ut som en kompensation till flygplatserna om flygskatten inneburit ökade driftsunderskott.

Trafikverket ska ta fram en modell för fördelning av stödet och är den myndighet som ansvarar för beredning, prövning och eventuell utbetalning av stöd till ägarna av flygplatserna. Trafikverket ska i vissa delar av uppdraget samverka med Transportstyrelsen. För att vara berättigade till stöd behöver   berörda flygplatser kunna visa att flygskatten har inneburit ökade driftsunderskott.

De flygplatser som kan komma ifråga för stödet är Pajala Airport, Lapland Airport (Gällivare), Hemavan Tärnaby Airport, Arvidsjaur flygplats, Lycksele flygplats, South Lapland Airport (Vilhelmina), Härjedalen Sveg Airport, Skellefteå Airport, Örnsköldsviks Airport, Höga Kusten Airport, Sundsvall Timrå Airport.

Kontakt

Karin Boman Röding
Pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-116 65 62
e-post till Karin Boman Röding

När blir regeringsuppdrag tillgängliga digitalt?

Regeringsuppdrag publiceras här på webbplatsen efter att de har expedierats.