Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Statsråd inleder samarbete för att minska och motverka segregationen

Publicerad

Segregationen är en stor samhällsutmaning. Jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation, Åsa Lindhagen, leder en statsrådsgrupp tillsammans med en rad andra statsråd för att motverka och minska segregationen. Mandatperiodens första möte äger rum den 12 juni.

Regeringen antog i juni 2018 en långsiktig strategi för att minska och motverka segregationen för perioden 2018 – 2028. Strategin pekar ut en generell inriktning för det fortsatta arbetet mot segregationen. För att lyckas med arbetet krävs insatser på alla områden, samordning och samarbete.

– Att minska och motverka segregationen är en viktig fråga för regeringen och ett långsiktigt åtagande. Att vi antog en strategi för att minska och motverka segregation förra året var betydelsefullt. En stor mängd insatser har redan gjorts och görs, men mer behöver göras. Mötet den 12 juni blir startskottet för att gå vidare i detta viktiga arbete säger jämställdhetsminister Åsa Lindhagen.

Statsrådsgruppen för att minska och motverka segregation kommer att arbeta strategiskt med att styra inriktningen för regeringens samlade insatser för att minska och motverka segregation och säkerställa att insatserna samordnas.

Statsrådsgruppen kommer att träffas flera gånger per år. Det operativa arbetet kommer att organiseras i en arbetsgrupp på tjänstemannanivå med representanter från de mest berörda departementen och leds av Enheten för integration och arbetet mot segregation på Arbetsmarknadsdepartementet.

Presskontakt

Nicole Goufas
Pressekreterare hos jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation Åsa Lindhagen
Telefon 08-405 10 00
Mobil 073-08 57 588
e-post till Nicole Goufas

Regeringens arbete mot segregation

Prenumerera på nyheter

Vill du ha aktuell information direkt till din e-post?