Alice Bah Kuhnke har entledigats, Kultur- och demokratiminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke deltar i World Pride i Madrid

Publicerad

Kultur- och demokratiministern reser till Madrid där World Pride äger rum i veckan. World Pride avslutas med en parad lördagen den 1 juli, där upp till 3 miljoner människor väntas delta. 

I samband med besöket kommer ministern träffa företrädare för spanska regeringen och för nyckelpersoner inom Spaniens hbtq-rörelse. World Pride utses av den globala Pride-rörelsen, nästa stad som håller titeln är New York 2019.

Presskontakt

Kristoffer Talltorp
Pressekreterare hos kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke
Telefon (växel) 08-405 10 00

Regeringens politik

Lika rättigheter och möjligheter för hbtq-personer är en prioriterad fråga för regeringen såväl nationellt som internationellt. På nationell nivå genomför regeringen en rad reformer, däribland att inkludera transpersoner i bestämmelsen om hets mot folkgrupp och att modernisera könstillhörighetslagen. Sverige uppmärksammar även frågan om hbtq-personers åtnjutande av mänskliga rättigheter i bl.a. FN, EU, Europarådet och OSSE. Under de senaste 10 åren har det svenska stödet ökat kraftigt. 2018 kommer EuroPride att äga rum i Stockholm och Göteborg.