Karolina Skog har entledigats, Miljöminister

-

Sven-Erik Bucht har entledigats, Landsbygdsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-

Pressinbjudan: Tre ministrar deltar på Havs- och vattenforum inför FN:s Havskonferens

Publicerad

Under årets Havs- och vattenforum den 16 – 17 maj i Göteborg deltar landsbygdsminister Sven-Erik Bucht, klimat- och biståndsminister Isabella Lövin och miljöminister Karolina Skog. De håller en pressträff om The Ocean Conference som Sverige står värd för tillsammans med Fiji i New York den 5-9 juni. Nu kraftsamlar regeringen och svenska aktörer för att kunna visa ledarskap för världen i havsfrågorna.

Tid:
Plats: Lokal K35, Eriksbergshallen, Göteborg

Havs- och vattenforum anordnas årligen i Göteborg för alla aktörer i Sverige som arbetar för en hållbar utveckling kring haven. I år präglas konferensen av ett internationellt fokus, då Sverige tillsammans med ö-nationen Fiji står som värd för FN:s havskonferens The Ocean Conference i New York i juni. Konferensen samlar ledare från hela världen och ska peka ut vilka insatser som behövs för att nå det globala mål om haven som FN-länderna antog 2015. Havskonferensen i New York är den största FN-konferens som Sverige organiserat sedan 1972.

Isabella Lövin inleder ministrarnas medverkan i Havs- och vattenforum i Göteborg med att den 16:e maj hålla ett anförande om hur konferensens tema "från källa till hav" kan ses i globala sammanhang.

Sven-Erik Bucht avslutar konferensens första dag med ett anförande om regeringens arbete med att främja tillväxt och hållbarhet i de marina näringarna.

Karolina Skog inleder konferensens andra dag genom att leda ett samtal om hur engagemanget för havs- och vattenfrågor kan stärkas.

Under tisdagen håller ministrarna en pressträff där de berättar om Sveriges prioriteringar och arbete med Havskonferensen i New York.

Presskontakt

Maria Soläng
Pressekreterare
Telefon (växel) 08-405 10 00
Hanna Björnfors
Politiskt sakkunnig hos miljöminister Karolina Skog
Telefon (växel) 08-405 10 00
Annika Flensburg
Pressekreterare hos minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister Isabella Lövin
Telefon (växel) 08-405 10 00

Faktaruta: The Ocean Conference

Sverige och Fiji har gemensamt tagit initiativet till en unik FN-konferens - "The Ocean Conference" - för att stödja arbetet med att rädda världshaven och uppnå det globala hållbara utvecklingsmålet om hav och marina resurser, mål 14 i FN:s Agenda 2030. FN-konferensen ska driva på genomförandet och möjliggöra att fler tar ansvar för havens framtid. Konferensen äger rum i New York den 5-9 juni 2017 och samlar omkring 8 000 deltagare från hela världen, allt från regeringar till företag och organisationer. Konferensen är det största FN-evenemang Sverige är med och arrangerar sedan 1972.

#SaveOurOcean