Alice Bah Kuhnke har entledigats, Kultur- och demokratiminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke till invigningen av utställning om hatbrott på Polismuseet

Publicerad

Torsdagen den 2 februari deltar Alice Bah Kuhnke vid invigningen av utställningen ”Vi och dom – en utställning om hatbrott” på Polismuseet i Stockholm. Ministern håller där ett anförande om regeringens insatser mot rasism och hatbrott.

På invigningen talar även museichefen Henrik Lindborg, rikspolischefen Dan Eliasson och rektorn på Kronans skola i Trollhättan Djeno Mahic.

Mer information om utställningen på Polismuseets webbplats.

Samlat grepp mot rasism och hatbrott

Sverige ska vara ett land fritt från rasism och hatbrott. Regeringen tar med denna plan ett samlat grepp om det viktiga arbete i dessa frågor som utförs av flera myndigheter, regionala och lokala aktörer samt organisationer inom det civila samhället. Planen är ett verktyg för att förebygga och motverka rasism och polarisering i samhället och skapa förutsättningar för ett solidariskt och sammanhållet Sverige.