Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Morgan Johansson till New York för migrationssamtal och öppnandet av FN:s generalförsamling

Publicerad

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson besöker New York 18-21 september i samband med öppnandet av FN:s generalförsamlings 71:a session, som detta år fokuserar på de globala målen för hållbar utveckling.

Under besöket i New York kommer Morgan Johansson att delta i en rundabordsdiskussion om framtagandet av ett globalt ramverk för flyktingar, samt medverka i en panel om migrationsläget i världen. Vid diskussionen deltar även bland andra Mr. Angel Gurría (generalsekreterare för OECD) och Dimitris Avramopoulos (EU:s kommissionär för migration, inrikes frågor och medborgarskap).

Morgan Johansson kommer även att föra diskussioner med Peter Sutherland (FN:s generalsekreterares särskilde representant för internationell migration) och William Swing (generaldirektör för internationella migrationsorganisationen, IOM).

Presskontakt

Rasmus Lenefors
Pressekreterare hos justitie- och migrationsminister Morgan Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00