Verksamhetsbesök med fokus på arbetet mot segregation

Publicerad

Att skapa jämlika uppväxtvillkor och bryta segregationen är en prioriterad fråga för regeringen. Under hösten gör Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation, flera verksamhetsbesök tillsammans med olika ministerkollegor i områden med socioekonomiska utmaningar. Besöken syftar till att ta del av det arbete som görs för att skapa jämlika och jämställda uppväxt- och levnadsvillkor samt goda livschanser för alla.

Regeringen har prioriterat fem områden i arbetet mot segregation: boende, utbildning, arbetsmarknad, brottslighet samt demokrati och civilsamhälle. Under hösten besöker jämställdhetsministern olika områden för att ta del av hur kommuner och civilsamhälle arbetar med frågorna.

Åsa Lindhagen och Morgan Johansson besökte Södertälje

Den 16 oktober besökte Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation, och Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister, Södertälje. Ministrarna tog del av Södertälje kommuns arbete för att minska och motverka segregation med fokus på välfärdsbrottslighet och brottsförebyggande arbete. Ministrarna besökte även en familjecentral i Geneta.

Pressmeddelande: Åsa Lindhagen och Morgan Johansson besöker Södertälje

Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation, och Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister tillsammans med Hanna Klingborg, gruppledare Miljöpartiet Södertälje.
Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation, och Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister tillsammans med Hanna Klingborg, gruppledare Miljöpartiet Södertälje. Foto: Charlotte Hedlöf/Regeringskansliet.

Åsa Lindhagen och Anna Ekström besökte Jordbro i Haninge

Fredag den 2 oktober besökte jämställdhetsminister Åsa Lindhagen och utbildningsminister Anna Ekström Haninge kommun. Ministrarna tog del av hur kommunen arbetar i skolan för att motverka konsekvenser av skolsegregation och familjecentralens stödjande roll.

Pressmeddelande: Åsa Lindhagen och Anna Ekström besöker Jordbro i Haninge

 

Åsa Lindhagen och Anna Ekström tillsammans med Kulmiye Abdiaziz ansvarig för Älskade barn och Meeri Wasberg, kommunstyrelsens ordförande i Haninge.
Åsa Lindhagen och Anna Ekström tillsammans med Kulmiye Abdiaziz, ansvarig för Älskade barn och Meeri Wasberg, kommunstyrelsens ordförande i Haninge. Foto: Charlotte Hedlöf/Regeringskansliet.

Åsa Lindhagen och Amanda Lind besökte Fisksätra

Den 18 september besökte Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister och Amanda Lind, kultur- och demokratiminister, Fisksätra i Nacka kommun. Ministrarna tog del av Fisksätras arbete med kultur och samarbeten inom civilsamhället som ett sätt att minska och motverka segregation.

Pressmeddelande: Åsa Lindhagen och Amanda Lind besöker Fisksätra

Amanda Lind tillsammans med Morgan Karlsson, verksamhetschef för Folkets hus och Deega Aden Mahamoud, ordförande ”Mitt i Fisksätra”.
Amanda Lind tillsammans med Morgan Karlsson, verksamhetschef för Folkets hus och Deega Aden Mahamoud, ordförande ”Mitt i Fisksätra”. Foto: Charlotte Hedlöf/Regeringskansliet.

Åsa Lindhagen och Eva Nordmark besökte Skäggetorp för att lära av Linköpings arbete mot segregation

Den 1 september reste jämställdhetsminister Åsa Lindhagen och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark till Linköping för att ta del av kommunens arbete för att få fler i arbete och minska och motverka segregation. Resan till Linköping var det första besöket av flera under hösten som Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation, gör tillsammans med olika ministerkollegor i områden med socioekonomiska utmaningar.

Pressmeddelande: Åsa Lindhagen och Eva Nordmark besöker Skäggetorp för att lära av Linköpings arbete mot segregation

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark tillsammans med Sira Jokinen Lisse och Zeinab Ahmed Abdullahi från Världens mammor.
Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark tillsammans med Sira Jokinen Lisse och Zeinab Ahmed Abdullahi från Världens mammor. Viktor Pettersson/Regeringskansliet.