Artikel från Näringsdepartementet

Näringsministern uppmärksammar företagsinitiativ i virusutbrottets spår

Publicerad

Hör näringsminister Ibrahim Baylan uppmärksamma svenska företagsinitiativ med anledning av virusutbrottet.

För cirka två veckor sedan bjöd jag och socialminister Lena Hallengren in ett stort antal företag för att diskutera hur man kan hjälpa till. Det genom att öka produktionen av skyddsmaterial och - om man i dag i inte producerar skyddsmaterial - hur man kan lägga om. Vad behöver man då göra?

Sedan dess har vi sett ett stort antal företag, som gör sitt yttersta för att hjälpa till i den här väldigt svåra coronakrisen. Både genom att öka produktionen, att gå in med personal och hjälpa till, men också genom att lägga om sin egen produktion för att ta fram och hjälpa sjukvården bekämpa den här smittan.

Jag skulle vilja från djupet av mitt hjärta tacka er. Vi är i ett läge där vi behöver hjälpas åt. Vi kommer försöka se till att uppmärksamma det här. Jag har själv sett att företag som Scania Bactiguard, Sekab och Absolut är med och försöker producera varor och produkter som de tidigare inte gjort, just för att se till att hjälpas åt i det läge vi nu är i. Fortsätt med det goda arbetet och stort tack!

/Näringsminister Ibrahim Baylan

Samlad information för företagare

På regeringen.se/foretag finns samlad information om de åtgärder regeringen vidtagit för att mildra virusutbrottets konsekvenser för jobb och företag i Sverige.