Artikel från Statsrådsberedningen

Statsminister Stefan Löfven tog emot Finlands nya statsminister Sanna Marin

Publicerad

Statsministern tog den 8 januari emot Finlands nya statsminister Sanna Marin på Harpsund i Sörmland.

Statsminister Stefan Löfven tog emot Finlands nya statsminister Sanna Marin på Harpsund.
Statsminister Stefan Löfven tog emot Finlands nya statsminister Sanna Marin på Harpsund. Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

Med simultantolkning till svenska

Utan simultantolkning

Detta var hennes första bilaterala utlandsbesök sen hon tillträdde som statsminister i december 2019. Givet den oroväckande situationen i Iran och Irak var detta ett av ämnena som diskuterades. Vidare samtalade de om aktuella EU-frågor som de pågående budgetförhandlingarna och Brexit. I den efterföljande presskonferensen beklagade statsminister Marin att svenska medborgare omkommit i flygolyckan i Iran. Båda statsministrarna underströk de goda relationerna våra länder emellan och såg potential för ännu närmare samarbete.