Försvarsminister Peter Hultqvist besökte Östergötland

Publicerad

Den 15 och 16 oktober reste försvarsministern till Östergötland för besök på Markstridsskolan i Kvarn, Försvarets materielverks Test och evaluering och Flygvapenmuseet i Linköping.

Försvarsminister Peter Hultqvist tillsammans med ledningen för FMV Test och Evaluering i Linköping framför ett jas-plan i hangar.
Försvarsminister Peter Hultqvist tillsammans med ledningen för FMV Test och Evaluering i Linköping. Foto: Toni Eriksson/Regeringskansliet

Markstridsskolan Kvarn utanför Motala genomför bland annat grundutbildning för specialistofficerare och träning i markstridstaktik för officerare. Anläggningen i Kvarn har unika träningsanläggningar och simulatorteknik som används inte bara av Försvarsmakten utan också av partnerländer. På Markstridsskolan bedrivs också ett nära samarbete med försvarsindustri och Försvarets materielverk.

Peter Hultqvist besökte också Försvarets materielverk (FMV) som ansvarar för att leverera materiel och tjänster till Försvarsmakten. I Linköping har FMV-avdelningen Test och evaluering verksamhet för att testa, verifiera och validera flygplan och helikoptrar. Test och Evaluering har testplatser runt om i Sverige, bland annat i Linköping.

I samband med resan till Östergötland hade Peter Hultqvist också möjlighet att besöka Flygvapenmuseet i Linköping. Flygvapenmuseum är en del av Statens försvarshistoriska museer och vårdar och bevarar över historiska 100 000 museiföremål från Flygvapnet.