Alice Bah Kuhnke

Kultur- och demokratiminister, 3 oktober 2014 – 20 januari 2019

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 794 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida
 • ”Nu stärks rättigheter för Sveriges minoriteter”

  Debattartikel av Alice Bah Kuhnke. SvD Debatt, 1 januari 2019. Från den 1 januari träder ny lagstiftning i kraft som tar fasta på de rättigheter som våra nationella minoriteter har. Bland annat stärks rätten till det egna språket, skriver kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP).

  ”Nu stärks rättigheter för Sveriges minoriteter”
 • Nya lagar och förordningar stärker minoritetspolitiken

  Den 1 januari och den 1 februari 2019 träder ett antal lag- och förordningsändringar i kraft inom politiken för de nationella minoriteterna. De nya reglerna syftar bland annat till att stärka det grundläggande skyddet för de nationella minoriteternas språk och kultur och till att stärka de utökade rättigheter som finns inom förvaltningsområdena för finska, meänkieli och samiska.

  Nya lagar och förordningar stärker minoritetspolitiken
 • ”Demokratin måste fortsätta att vinnas”

  Debattartikel av Alice Bah Kuhnke och Peter Öhrn. SvD Debatt, 17 december 2018. Vi är övertygade om att vi kan lära av historien, när vi blickar tillbaka på det beslut som för 100 år sedan banade väg för kvinnlig rösträtt. Kanske är vi mitt i ett psykologiskt ögonblick även i vår tid. Vi måste vinna demokratin för dem som står utanför den i dag, skriver Alice Bah Kuhnke och Peter Örn.

  ”Demokratin måste fortsätta att vinnas”
 • Alice Bah Kuhnke till Göteborg och Partille den 14 december

  Fredagen den 14 december besöker kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke Göteborg och Partille. Ministern kommer bland annat att besöka Partille Kulturskola, som i år firar 75 år.

  Alice Bah Kuhnke till Göteborg och Partille den 14 december
 • Kampen för mänskliga rättigheter viktigare än på länge

  Debattartikel av Alice Bah Kuhnke och Margot Wallström Göteborgs-Posten, 9 december 2018. När mörkret åter syns på horisonten, och nittonhundratalets fasor ekar i vår tid, måste vi behålla vårt fokus. Vårt arbete måste fortsätta, för att alla människor en dag ska kunna leva sina liv i fred och frihet, med respekt gentemot sin nästa och utan förföljelse eller diskriminering, skriver Alice Bah Kuhnke (MP) och Margot Wallström (S).

  Kampen för mänskliga rättigheter viktigare än på länge
 • Konferens: Den ändrade minoritetslagstiftningen

  Den 4 december 2018 bjöd Kulturdepartementet in till en konferens om ändrade bestämmelser om de nationella minoriteternas rättigheter och det allmännas skyldigheter som träder i kraft den 1 januari 2019. Under konferensen belystes även möjligheter och utmaningar kring efterlevnaden av de nationella minoriteternas rättigheter. Här kan du se hela konferensen i efterhand.

  Konferens: Den ändrade minoritetslagstiftningen
 • Alice Bah Kuhnke invigningstalar på konferens i Malmö om fristäder för hotade konstnärer och författare

  Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke invigningstalar på konferensen Safe Havens i Malmö med 5 december. Konferensen är den sista officiella programpunkten inom ramen för Sveriges ordförandeskap i Nordiska ministerrådet 2018 och handlar om utvecklingen av fristadsnätverket för hotade konstnärer.

  Alice Bah Kuhnke invigningstalar på konferens i Malmö om fristäder för hotade konstnärer och författare
 • Nytt Erasmus-program ger fler möjligheter

  Utbildnings- och ungdomsministrarna som träffades i Bryssel 26 november behandlade Erasmus för perioden 2021-2027. Kulturministrarna träffades 27 november och diskuterade bland annat om mediernas roll för att stärka motståndet mot desinformation.

  Nytt Erasmus-program ger fler möjligheter
 • Sverigefrämjare, demokrati och digitalisering

  EU- och Handelsminister Ann Linde

  19-22 november samlades 130 diplomater från över 90 utlandsmyndigheter i Stockholm för att delta i årets upplaga av Handels-och Sverigefrämjardagarna. Bland talarna återfanns bland annat statsråden Ann Linde, Margot Wallström och statssekreterare Per Olsson Fridh. Temat för i år var ”Relation och utbyten - över gränser och mellan stuprör”. Dagarna syftade till att möjliggöra långsiktigt relationsbyggande och kunskap om att medveten kommunikation måste finnas med redan från början. Fyra områden identifierades i behov av full uppmärksamhet: Demokrati och mänskliga rättigheter, säkerhetspolitik, cybersäkerhet och desinformation.

  Sverigefrämjare, demokrati och digitalisering
 • Bah Kuhnke till Berlin och Bryssel

  Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke besöker Berlin och Bryssel 26–27 november, bland annat för EU:s ministerrådsmöte för utbildning, ungdom, kultur och idrott.

  Bah Kuhnke till Berlin och Bryssel