Justitie­departementet

Justitiedepartementet ansvarar för rättsväsendets myndigheter, bland annat polisen, åklagarväsendet, domstolarna, kriminalvården samt för migrations- och asylfrågor och krisberedskap. Justitiedepartementet ansvarar för lagstiftningen inom områdena statsrätt och allmän förvaltningsrätt, civilrätt, processrätt, straffrätt samt migrations- och asylrätt.

Aktuellt från Justitiedepartementet

Ny dataskyddslag kompletterar EU:s dataskyddsförordning

Den 25 maj 2018 ersätter EU:s dataskyddsförordning (GDPR) den svenska personuppgiftslagen och skapar ett enhetligt regelverk inom EU för behandling av personuppgifter. Regeringen har lämnat en proposition till riksdagen med förslag till en ny dataskyddslag som kompletterar EU-förordningen.

Morgan Johansson presenterade åtgärder mot stöldligor

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson har i dag presenterat ett offensivt åtgärdspaket som ska bekämpa internationella stöldligor. Åtgärderna stärker ansvariga myndigheters förebyggande arbete och de brottsutredande åtgärderna intensifieras.

Regeringen föreslår skriftlighetskrav vid telefonförsäljning

I syfte att stärka konsumentskyddet föreslår regeringen att det införs ett skriftlighetskrav vid telefonförsäljning. Biträdande justitieminister Heléne Fritzon och konsumentminister Per Bolund presenterade förslaget vid en pressträff i Rosenbad. En lagrådsremiss med förslag har överlämnats till Lagrådet.

Vapenamnesti februari till april 2018

Riksdagen har beslutat att den som innehar skjutvapen eller ammunition utan att ha rätt till det ska undgå att dömas för vapenbrott om han eller hon frivilligt lämnar in egendomen till Polismyndigheten. Ansvarsfriheten gäller under perioden februari till och med april 2018.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 4341 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida