Finans­departementet

Finansdepartementet ansvarar för frågor som rör statens ekonomi. Det handlar om samordning av statens budget, prognoser och analyser, skattefrågor samt styrning och förvaltning av statens verksamhet. Dessutom ansvarar departementet för frågor som rör finansmarknad och konsumentlagstiftning.

Ansvariga statsråd

Magdalena Andersson Finans­minister
Per Bolund Finansmarknads- och konsument­minister, biträdande finans­minister
Ardalan Shekarabi Civil­minister

Aktuellt från Finansdepartementet

  • Ekonomiska ramar för statens budget 2018

    Den 22 november antog riksdagen regeringens förslag till ekonomiska ramar för staten 2018. I samma beslut antogs de skatteförslag som regeringen presenterade i budgetpropositionen för 2018. Under december fortsätter riksdagsbehandlingen av varje utgiftsområde.

  • Ny vice ordförande i Fjärde AP-fonden

    Regeringen har idag förordnat Lars Åberg som vice ordförande i Fjärde AP-fonden. Lars efterträder Jakob Grinbaum som på egen begäran entledigades från uppdraget den 5 oktober. Lars Åberg är civilekonom med fyrtio års erfarenhet av olika chefsroller på svensk finansmarknad, bl.a. på AMF Pension (1997-2013), 1-3 AP-fonden (1991-1996) och PK Bank- och finansgruppen (1976-1991). Sedan 2013 är Lars verksam som egen konsult. Förordnandet gäller, liksom för övriga ledamöter i AP-fonderna, fram till dess att resultat- och balansräkning för2017 fastställts.

  • Regeringens arbete för att motverka skatteflykt

    Sverige arbetar aktivt för att motverka internationellt skattefusk tillsammans med andra länder. Utformningen av nationella skattesystem, hur de samverkar och möjligheterna för framför allt multinationella företag att utnyttja olikheterna i systemen för att uppnå skattefördelar.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 4325 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida